Smutný příběh ze života aneb, chování městské policie v Pardubicích na tři etapy.

Jednání první

Jednou asi tak před 14 dny (přesně 3. dubna) spěchám na kole domů z práce jenže co svět nechce a fanoušci si přejí, konal se v Pardubicích zápas Pardubice:Brno. Mě osobně do hokeje nic moc není, pokud mě neomezuje, nicméně to se právě dělo. Všichni fanoušci hokeje totiž nerespektují skoro nic z vyhlášek a pravidel pro chodce a cyklisty, nerespektují cyklistické stezky, zabírají celé chodníky, centrum města je na dlouhé doby ucpané no prostě hrůza. O to lepší, když člověk spěchá na důležitou schůzku a nemůže projet tam, kde na to má nárok.

Jednání druhé

Týden po té jsem si poklidně jel do práce na kole, většinou po cyklistické stezce, občas po silnici, ale na ty si v Pardubicích moc netroufám. Někteří jezdí opravdu jak šílení. No a občas jedu u po chodníku. Nikoho neohrožuju, pokud je víc lidí, slezu a zrovna jsem jel pomalu a nikam nespěchal.

Co čert nechtěl, za jedním rozem na mě vykoukl městský policista a hned mě zkasíroval o 100Kč. Nutno podotknout, že na tom chodníku jsem byl já, on a až pár metrů za ním další slečna. Jako důvod kasírování uvedl, že je zrovna na chodníku moc lidí. Čert vem 100Kč, nicméně jsem si postěžoval, že by něco měli dělat se zacpaným městem i na chodnících v době hokejových utkání a že jsem je nikde neviděl, když jsem je potřeboval. Na to jsem dostal dopověď, že při daném utkání bylo na místě celých 35 městských policistů a situaci řešily jak nejlépe mohly. No co říct, i kdyby jich tam bylo 50, tak je to málo.

No rozloučil jsem se, co jsem taky jiného mohl dělat a částečně spokojen jsem odjel.

Jednání třetí

Dnes, při dalším utkání, jsem se schválně rozhodl, že se podívám, jak reálně situace vypadá a kolik policistů dohlíží na situaci při utkání. Celou arénu jsem na kole objel, potkal jsem 3 městské policisty, kteří se přímo dívali na stezku na cyklisty, jak po ní chodí chodci (je to stezka jen a jen pro cyklisty) a nehnou ani brvou, samozřejmě všude všechno ucpané, všude všichni chodí a ještě se diví, že někde jako jedu na kole a co si to dovoluju.

No 35 policistů jsem nenašel ani náhodou, leda, že by si hráli hodně dobře na schovávanou. A abych nekřivdil, zahlédl jsem ještě jednoho strážníka státní policie, který se ale víc zajímal o nějaké auto, než o lidi.

Takže „Pomáhat a chránít“ … napadají mě lepší slogany.

Kde můžu podat stížnost, prostest nebo cokoliv? Poradíte?

Previous Post Next Post

Related Posts