Včera jsem si zase po dlouhé době udělal jeden z nočních výletů.

Jako skoro pokaždé se to neobešlo bez trošky napětí 🙂 ostatně volbou trasy sem si o to přímo říkal. Vydal jsem se totiž okolo Chrudimky četnými parky až do Pardubiček a to podívat se na dřevěnou zvonici a okouknout místní hřbitov v noci. Dále sem měl v plánu přejít přes (bývalé) vojenské cvičiště nebo základnu a starý most směrem do Nových Jesenčan a zkouknout ještě židovský hrbitov vedle krematoria. Jako finále mé cesty byly cache Anno Domini (GC16HTD) a Pardubický podjezd – graffity (GC2HB2D). Takový byl plán, skutečnost vzkutku jiná.

Vyšel jsem o půl 9 večer a vydal jsem se tedy přes vzdymadla a zase se pokusil najít novou lokaci cache Pardubický jez (GC1BVPC) … bezvýsledně, zamudlováno i večer. Pak mě čekalo příjemné překvapení, našel sem Svijany v Pardubicích 🙂 čepujou je v „Lodi“. Teď už mě čekaly jen potemnělé parky okolo Chrudimky. Kromě několika vzteklých psů a tmy nic zajímavého (a víte, že ve 3 chrudimském mostu je hezkej bejvák-skladiště bordelu? a taky že přez Chrudimku měl vést jetě jeden most … sou z něj jen pilíře.). Zajímavosti začaly, až když se cesta změnila z široké pěšiny a úzkou lesní cestu a já si uvědomil, že musím být na úrovni prvního cíle, dřevěné zvonice a potřebuju se dostat od řeky nahoru. Naštěstí jsem narazil po několika stovkách metrů na odbočku prudce do kopce, která mě dovedla přímo ke zdem hřbitova. Tady se mi povedl první úlovek večera: Hřbitov

Chvilku sem si pochodil po hřbitově, okoukl dřevěnou zvonici a chtěl jít dál. Při průzkumu jsem zde objevil díru v plotě k vojákům. Dal sem se tedy prozkoumávat místní vojenskou základnu v domění, že bude dávno opuštěná. Po několika desítkách metrů jsem ovšem uviděl pomalu vyhasínající ohniště. Zhasl jsem baterku a rozhodně nechtěl mít oplítačky s vojáky a vstupem do zakázané oblasti. Nevím, jestli si tam opíkaly špekáčky opravdu vojáci nebo jen místní kluci, ale já se raději otočil a šel zpět. Pěšina byla sice hodně vyšlapaná, ale kdo by to ryskoval v 10 večer. Zkoušel jsem dané místo obejtí ještě z několika stran, ale jinou díru v plotě už jsem nenašel.

Akci v Pardubičkách sem se tedy rozhodl zkrátit a most a židovský hřbitov si nechám na jindy. Svezl jsem se tedy dvojkou do města (měl sem štěstí, zrovna jela nějaká poslední) a vydal se aspoň na cache graffity. Tam jsem po chvíli lovení – i v jedenáct hodin večer tam byl docela provoz na úplně klidný lov – ulovil cache a v ní heký pozlacený GeoCoin 🙂 … jo a pexeso Pirátů z Caribicu.

Pak už jen cesta domů okolo zámku, kde se mi povedl druhý fotografický úlovek noci: Park

A vzdymadla. Tentokrát se na mě štěstí usmálo využil sem bezmudlovatosti okolí a konečně zjistil nové umístění cache Pardubický jez 🙂 už zase vím, kde se schovává ta krabička, okolo které chodí denně stovky lidí a neví o ní 😀

A pak poklidně domů a do postele.

Zbejvá mi ještě pořád jedna cache, jeden GeoCoin v ruce, který musím někam prsknout a návštěva židovského hřbitova … tolik lákadel, to si nenechám ujít moc dlouho. A ten vojenský most, ten taky padne!

Previous Post Next Post

Related Posts